SO BEAUTY

Bye Bye grove porien & vette T-zone!

Steeds vaker krijg ik de vraag “Hoe kom ik van mijn overtollige glans (T-zone)af?” en ” Hoe komt het dat mijn Poriën groter worden met de jaren?” Daarom vandaag wat aandacht aan dit fenomeen. Eerst even bijpraten …
Poriën zijn als het ware kleine openingen in de huid die o.a. nodig zijn om het talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte te brengen.

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden.
De 3 belangrijkste oorzaken van grove poriën zijn:

  • verlies van collageen ( dat gebeurt als je ouder wordt maar ook zonschade versterkt collageen verlies ) . De huid wordt met de jaren  slapper. Gevolg: Rimpels maar ook de poriën kunnen  uitzakken.
  • verstopte poriën door invloeden van buitenaf of een verhoogde talgproductie, ook wel de vette huid genoemd. Grove poriën zijn dan ook vaak te vinden rond de neus en op de T-zone, dit is meestal de plek waar de huid ook wat vetter is.
  • Ook aanleg kan een oorzaak zijn. Een dikke huid heeft vaak sneller zichtbare grove poriën.

grove poriën

Op naar de oplossing …

Natuurlijk helpt gezonde omstandigheden, zoals water drinken, goed reinigen, zo min mogelijk roken en slechte voeding tot je nemen, maar ook mensen die hier allemaal op letten kunnen nog steeds last hebben van een overmatig vette huid en zichtbare grove poriën.

Dan heb je simpelweg een beetje hulp nodig. Een van mijn favoriete merken Philosophy heeft een drie-tal unieke producten die je helpen om dit ‘probleem’ aanzienlijk te beperken. Zo is er een pore-minimizing &mattifying cleanser + mask.

philosophy

Dit product bevat gletsjerklei en kun je zowel dagelijks als reiniger gebruiken maar ook wekelijks als een diep reinigend masker. Maar ook is er de Total Matteness oil -free mattifying pore eraser. Deze leuke flacon met pipet (ik hou daar van) reduceert grove poriën zichtbaar al na 1x gebruiken. Maar door dit product vaker te gebruiken blijven ze zichtbaar kleiner en fijner waardoor je niet alleen je huid structuur verbeterd maar ook zichtbaar minder last hebt van een vette huid. Dit komt onder andere door de toegevoegde bamboo extracten. Bamboo-extract kan namelijk 200% van zijn eigen gewicht aan olie absorberen, waardoor overmatige glans verdwijnt.

Philosophy

Kortom, deze lijn is een toevoeging voor iedereen die grove poriën wil elimineren en klaar is met een overmatige glans of vette T-zone.

Prijzen &  verkoopinfo:

Philosophy total matteness oil-free, mattifying pore eraser – adviesverkoopprijs € 40,67
Philosophy total matteness pore-minimizing & mattifying cleanser + mask – adviesverkoopprijs € 26,44

Philosophy is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL (ook online)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s